jack-3d

Amiga, demoscene, 3D graphics, ...

ArtWay Winter párty 2013 [CZ]

Mezi zimními svátky se ve dnech 27. – 29. 12. 2013 konal další ročník zimní verze ArtWay párty. Akce se konala  tradičně v prostorách Tachovské sportovní haly. Letošní ročník byl speciální tím, že jsme slavili 20 let založení skupiny ArtWaY.

Hala byla otevřená od pátečního dopoledne, ale první návštěvníci začali přicházet až během odpoledne. Já jsem jel z Brna, po cestě vyložil rodinu u partnerčiných rodičů a po krátkém občerstvení pokračoval směr Tahov. Na párty již čekal Wayne a můj brácha Jax se svou ženou. Krátce po mně dorazila severská výprava Derrik + eKe s překvapením. I další na sebe nedali dlouho čekat, dorazil Factor6 a rovnou ze šichty KillJ0Y spoluorganizátor akce. Snad se nemýlím, ale poslední dva kolegové MarK a Uzeroniq dorazili až v sobotu.

Po hodině aklimatizace jsem začal sestavovat přivezené Amigy, jedna byla pro mě a jedna pro bráchu (však je na čase, aby si už také jednu pořídil). Při zapnutí jsem zjistil že monitor C1084S nemá rád nižší než pokojovou teplotu a tak obraz chvilku poskakoval než se ohřál. Když se monitor aklimatizoval a obraz přestal poskakovat, předal jsem bráchovi připravenou A1200 s 060, aby si mohl po delší době opět zapařit své oblíbené hry. Pro sebe jsem měl A1200 s PPC a Bvisionem, již zadeklovanou, na které jsem měl v připraveném časovém okýnku pouštět PPC dema na projektoru.

DSC02844 DSC02854 DSC02855

Překvapení, které dovezl Derrik a eKe, byla velká reprosoustava, kterou kluci během hodinky vyladili a připojili k Amize (repráky jsou prý používané při technopárty Czechtek a podobných). Vylazením myslím to, že strop hlasitosti a intenzity basů limitovalo chvění skleněných výplní prázdné knihovny. Uši si po nějakém čase zvykly a pak už to bylo OK. Když jsem v průběhu párty zjistil, že mi u některých PowerPC dem padá AHI, mohl jsem AHi testovat jen čase ticha mezi demy, jinak jsem od sebe neslyšel ani ň ;o)

DSC02859 DSC02850 DSC02862

Každopádně Wayne měl skvěle připravený výběr letošních demo pecek a i když se velká část publika zaobírala hraním, programováním, tvorbou, nebo v mém případě optimalizací WOS a W3D, nabušená muzika, skvělá projekce a perfektní Waynův mix tvořil příjemnou atmosféru. Wayne nehrál jen nadupaná dema, ale také zamířil do dob před 20ti lety a prezentoval kousky, které jej a jeho bratra očarovaly a již tenkrát jim ukázaly co je to demoscéna (no to já si v té době hrál ještě s Legem).

DSC02845 DSC02857 DSC02860

Jak je zvykem u Amigáckých akcích, první den se dlouho vydrží a my fungovali tak do 4 ráno. Večerní program byl na každém z nás, někdo hrál (já zkoušel PPC hry, brácha Slamtilt, AB3D, …), Derrik zprovozňoval CF na A600, Factor6 skládal hudbu a další ani nevím… S Jaxem jsme si ještě před akcí slíbili, že jednu noc propaříme u Settlersů a ta páteční padla právě za oběť Osadníkům (musím uznat, letos mi to brácha nandal). Snažil jsem se vydržet co nejdéle vzhůru, aby se ostatní mohli alespoň chvíli v klidu vyspat, než nastoupím já se svou Husqarnou (= hrozně chrápu).

Ráno (skoro v poledne kolem 11té) jsem se vzbudil a nešlo přeslechnout eKeho komentář o virtuální haldě dříví, kterou jsem během svého spaní naštípal. V té době se na akci již nacházeli MarK a Uzeroniq, kteří uzavřeli celkový počet návštěvníků na 10. A jak to tak bývá, vstal jsem zrovna do doby, kdy se začal plánovat oběd. Po špatných zkušenostech v minulém roce s restaurací “Ve zdi” (tedy “U tří rybiček”) jsme se kupodivu rozhodli dát jim ještě šanci a opět se tam vypravili (však je to nejbližší hospoda, co by kamenem dohodil). Jídelní menu nebylo zrovna pestré, skládalo se z 95% ze smažených jídel. Factor6 marně hledal vařený brambor jako přílohu k vybranému smaženému hermelínu a proto se pro jistotu ještě zeptal číšnice. “Brambory nevedeme”, odpověděla jinak celkem příjemná číšnice a na otázku z čeho jsou tedy vyrobené Americké brambory, dostal odpověď, že se jedná o zmražené polotovary. Factor6 nakonec změnil objednávku na česnečku a halušky s bryndzou. My ostatní dostali smažáky, hrstku kroket a k nim jedno malé cherry rajčátko se zapíchnutou petrželkou na obrovském a tedy poloprázdném talíři (odsud by Polreich asi utekl).

Chuť jsme si po obědě spravili několika plechy plzně a pokračovali v zábavných činnostech. MarK nám ukázal na plátně stav hry Chaos Guns a my se ho vyptávali na všelicos, co bychom od hry očekávali v porovnání s tituly, které již známe (krom Chaos Engine a Hired guns mám na mysli You only live twice a Brutal Homicide). Mezitím Jax se s kamennou tváří prokousával level za levelem v Alien Breed 3D a Derrik s eKem rozjeli po síti stařičký Starcraft (na PC notebookách).

DSC02846 DSC02863 DSC02864

Chaos Guns nás herně navnadila a tak jsme se rozhodli dát nějaký multiplayer na plátně. Vybrali jsme Blitz Bombers po seriáku na dvou Amigách tedy hraní v 8mi lidech. Kupodivu po menším laborování jsme to rozjeli a i když se nám nepodařilo přemluvit lidi do maximálního počtu ámi hráčů (báli se asi Wayna po jeho god-like výkonech na Prase párty), tak i v šesti jsme si užili dost zábavy. Poté jsme se v podobném duchu (dvě Amigy po seriáku) pokoušeli rozjet i hru Xtreme Racing, kde jsme však již úspěšní nebyli. Tak jsme toho nechali a dali Burnout ve čtyřech, to je ověřená jistota dlouhodobé zábavy. Já nehrál, já se bavil a v duchu vymýšlel vlastní mapky do Burnoutu pro blížící se RESETkání ;o) Během soboty odpoledne pak Factor6 a Uzeroniq odjeli.

Propařené odpoledne jsme chtěli uzavřít večeří. Kdosi přišel s nápadem zkusit “ve zdi” místo smažených polotovarů jejich nabízenou pizzu. Lenost chodit někam dál zvítězila a tak jsme “tam” šli zase a vybrali si porůznu několik pizz z asi 15ti druhů v cenových relacích 100-130 korun. Na pršut, mozarelu, gorgonzolu, či parmezán ihned zapomeňte, na pizzách byl klasický šunkový salám či anglická z Tesca, posypané to bylo eidamem a vrcholem byl všudypřítomný rozpuštěný taveňák. No jíst se to dalo, ale za ty prachy tedy hrůza.

V hale u Amig zbylo ještě pár plechů z Jaxovy zásoby, tak jsme to hned spláchli dvanáctkou a přišlo na řadu opět promítání dem a inter, přičemž jistý kus času měla běžet PPC dema a intra z mého stroje. Na Waynovo přání jsem pustil několikrát Kheshkhash a pak pokračoval několika dalšími PPC peckami do brzkých ranní hodin až šli všichni postupně spát. Dal jsem jim chvilku náskok a pak šel chrápat taky.

DSC02868 DSC02849 DSC02866

Ráno, respektive tradičně skoro v poledne mě probudilo loučení MarKa, mého bráchy a jeho ženy. Ach jo, zase neděle, všichni už sklízeli a to je vždycky takový smutný pocit :o( Zůstali jsme jen já, Wayne, KillJ0Y, eKe a Derrik. Mně balení trvalo nejdéle, ale prý nebylo kam spěchat, po nás ohlášená akce byla prý zrušena (sraz Jehovistů). Proto jsem naládování auta nechal až po tradiním rozlučkovém obědě. Ta se většinou dělá v restauraci Baileys, se kterou máme jen dobré zkušenosti (bohužel je na druhém konci Tachova a tak tam jezdíváme auty). Smutná nálada se spravila díky dobrému jídlu. Rozloučili jsme se s Derrikem a eKem a pokračovali ve třech zpátky na party place uklidit stoly, židle a naládovat věcmi poslední naše auta. Akci ArtWay Winter Party 2013 jsme završili čajem o páté, který nám připravila maminka Wayna a KillJOYe a poté vyrazili duševně odpočatí a fyzicky unavení do svých domovů.

Updated: 2015-10-08 — 21:54

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jack-3d © 2015