jack-3d

Amiga, demoscene, 3D graphics, ...

ArtWay Winter párty 2014 [CZ]

Další ročník zimní ArtWay party se konal mezi svátky Vánočními a Novým Rokem. Když se řekne ArtWay party, mně osobně se vybaví pojmy jako jsou Amiga, Tachov a demoscéna. ArtWay, to je nepřetržitá zábava, ve dne se hrají herní turnaje, hromadné obědy v Bejlís a večer projekce demoscény a chlastání ;o) Jen na spánek čas nezbývá. Akci mají pod palcem bratři Wayne a KillJ0Y.

V jakém pořadí kdo přijel už nevím, ale bylo nás nakonec sedm statečných (Wayne, KillJ0Y, s4r, Hanz, Derrik, eKe a já(ck-3d). Bohužel můj brácha Jax z rodinných důvodů nedorazil :( Pokud někdo nedorazil z finančních důvodů, je to pitomost, vstupné bylo zdarma respektive akci zatáhnul Wayne. Je to z tohoto pohledu ojedinělá akce v čechách, kterou si z finančně může dovolit „opravdu, ale opravdu“ každý.

IMG_1296 DSC04223 DSC04222

Minulý rok jsme měli novinku, veliké repráky, které okořenili již tak skvělou ArtWayovskou atmosféru. Derrik s Hanzem přivezli repráky i letos a navíc ještě jeden projektor. Na stolech nechyběly Amigy, joysticky, piva, brambůrky, energeťáky, … Na zemi a pod stoly se válely připravené spacáky, někdo si sestavil provizorní postel ze židlí, jiní nafoukli matrace. Na učitelském stupínku před tabulí bylo tradičně rozestavěné vybavení pořadatelů a z reproduktorů selinuly tóny Waynových hudebních setů (mixy Amiga klasik, dnb od Mufflera, apod…). Prostě kdo kdy byl na ArtWay, ví, o čem mluvím.

Den patřil zejména hraním her a letošní hlavní zajímavostí byla hra Bliztbombers, jenže v takovém dost netradičním módu. Tato hra totiž obsahuje Superhires mapy, jež dovolují hraní až 8mi hráčů najednou. Hra navíc umožňuje síťovou hru po null modemu a onen Superhires lze rozložit napůl mezi dvě Amigy. Pokud se nastaví, že každá Amiga zobrazuje polovinu mapy a zobrazovací jednotky dáte těsně vedle sebe, výsledkem je úplný widescreen. Vyzkoušené jsme to měli již s monitory, ale letos se organizátorům poprvé povedlo zařídit dva projektory. Kluci museli dlouze tunit postavení, focus, barvy různorodých projektorů, ale nakonec to vyladili co nejlépe mohli. Byla to supr zábava a snad jen kdyby nechyběl ten osmý hráč, to by se pak dalo nazvat jako dokonalé. Kdo to celé vyhrál nevím (že by Wayne?), ale byla to totální sranda.

IMG_1285 IMG_1283 DSC04210

Dále jsme hráli Strangers v módu Gangwars and Deathmatch. Znáte to, čím víc postaviček se pere, tím větší zábava. Když nestačí kopy a pěsti, jistě přijde vhod opodál ležící kladivo, či sekera. Pokud se zadaří chytnout někoho zazadu, kolega z gangu má tímto exkluzivní možnost bez odporu upravit protivníkovi fasádu. Jakmile nás hromadné bitky přestaly bavit, pokračovali Wayne s Killjoyem v herní kampani a my se s pivkem v ruce dívali. Bylo zajímavé sledovat, jak se kluci postupně probojovávali do posledního kola a stejně tak bylo zajímavé sledovat jejich nepovedené pokusy, obzlášť pokud byly zakončeny fatalitkami bossů.

DSC04226 DSC04225 DSC04228

Poté se čtyři z nás vyřádili v klasické autíčkové vystrkovačce Burnout, kterou netřeba více představovat. Herní den ovšem vyvrcholil novinkou a to hrou zvanou Super Tennis Champs. Novinkou proto, že tuto hru jsme na ArtWaY párty hráli úplně poprvé. Nejprve jsme si dal ze srandy setík čtyřhry, ale začlo nás to bavit, postupně jsme prostřídali všechny povrchy a spoustu různých hráčů a nakonec zahráli dva zápasy na tři výtězné. Bohužel pro mě a Wayna, oba zápasy nakonec vždy vyhrála dvojice KillJ0Y a Derrikem (i když moc nezbývalo). To znamená jediné, příští ArtWaY bude odveta ;o)

DSC04230

Tak jako k dokonalosti Blitz Bombers chyběl osmý hráč, k dokonalosti večerní a noční demoshow chyběla maličkost a to funkčnost jednoho ze dvojice velkých repro, které dovezli kluci. Měli jsme tedy takový hybridní sound system složený z původní hi-fi soustavy a jedné z velkých repro-beden. Hrálo to dobře, ale minule, když hrály obě bedny, to bylo lepší. Každopádně Wayne jako vždycky vybíral super kousky z letošní produkce, z produkce minulých i dávnějších let. Každý si přišel na své.

DSC04233 DSC04234

Donesl jsem nějaké pití na přípitek narození mého synka a tak po pár pivkách, panákách Metaxy, Becherovky, Whisky, … nálada exponenciálně rostla. Někteří z nás si u demíček trochu zablbli na placu a někteří s usměvěm sledovali plátno a pokyvovali. Všichni jsem si to skvěle užívali.

DSC04221 DSC04219 IMG_1298

Nebudu taky popisovat jak jsme chodili na jídlo, jak jsme se loučili, apod… Celou akci bych shrnul do jediné věty: Byla to sice malá párty, ale zato ve velkém stylu. Díky organizátorů, už teď se těším na další ročníky. Snad budou…

IMG_1276

Video hry Blitzbombers na dvou projektorech:

Updated: 2015-10-08 — 21:54

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jack-3d © 2015